Slide background

Granberg Borettslag

Slide background

Granberg Borettslag

Slide background

Granberg Borettslag

IN-Ordning - nedbetaling

Når:

In kan betales to ganger pr år, 15.september og 15.mars. Det gjøres ingen unntak bort fra disse datoene.

Hvordan:

Det er beboerne som må ordne dette selv. De tar kontakt med Thomas Mindnes (Usbl) på mail (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.) i god tid før 15.september, men de trenger ikke gjøre det før første i september da jeg ikke får oppdaterte tall på fellesgjelden før i denne perioden.

De må ta stilling til hvor mye de ønsker å betale, men minimum er 100 000,-  (For eldre IN-avtaler kan minimumsummen være lavere)

De må deretter signere en kontrakt vedrørende innbetalingen, denne får de av meg. Om de har innbetalt før skal de ikke signere ny kontrakt.

Det vil være et gebyr å innbetale per innbetaling.

Pakkepostboks ved garasje nord

Vi vil igjen minne våre beboere om at det er satt opp en Pakkepostboks ved siden av garasjeporten til garasje nord (innkjøring fra Nyjordet). Denne gjør det mulig å hente ut pakker som leveres av posten (og som er for store for å legge i egen postkasse) uten at man må stå i kø på Rema 1000 for å hente ut pakker. Pakker fra Postnord eller andre leverandører kan man dessverre ikke hente ut her, men henvises til Rema 1000 eller Coop Extra.

Generalforsamling 2021

Usbl har litt problemer med opplasting av protokoll til "min side", så det vil ta litt tid før den blir lastet opp der.

Vi deler derfor protokollen her på hjemmesiden.

Protokoll GF 2021

Radiator varme

Varmen skal i utgangspunktet virke i alle leiligheter når det er kaldt ute, men vedlikehold av radiatorer er den enkelte andelseiers ansvar. Sjekk rørene opp til radiatoren, hvis disse er varme er det på selve radiatoren problemet ligger.
Dersom en radiator ikke virker skyldes dette ofte at det enten er regulator ventilen (en stift inne i radiatoren) som har rustet fast, eller at radiatoren trenger lufting. 
En rørlegger kan tilkalles for å utbedre disse årsakene, men de kan også ganske enkelt utbedres av beboer selv.
 
 Rust i regulator ventil.
 Dersom radiatorventilen (stiften inne i radiatoren) har rustet fast, kan dette ofte utbedres ved at man slår forsiktig med en hammer på det punktet som er formet som en kule, der hvor radiatorrøret fra regulatoren går inn i selve radiatoren, mens man skrur regulatoren opp og igjen et par ganger.
 
 
Ventilering av radiator.
 Utlufting/ventilering av radiatoren kan man gjøre ved å åpne de to lufteventilene på motsatt side av radiatoren (en oppe og en nede) Disse kan man åpne ved å benytte en 11 mm fastnøkkel, til det kommer vann ut av luftehullet i lufteskruen. NB det er viktig å ha en plaskopp eller en avskåret plast colaflaske for hånden slik at man kan samle opp vannet i denne, samt at skruen ikke må åpnes mer enn at en tynn vannstråle kommer ut.
Man må ofte tømme endel liter vann ut av både den øvre og den nedre lufteskruen, før radiatoren blir god og varm, slik at man bør ha en bøtte for hånden.
 
Lufteskruene kan være dekket av et lite plastdeksel, som må fjernes før man kan åpne lufteskruene.
 
Vedlikehold av radiatorene er noe man ofte må gjøre hvert år, hvis de ikke blir varme.
Med 239 andeler i borettslaget, har vi dessverre ikke kapasitet til å hjelpe beboerne med dette
 
 
Håper denne informasjonen er til hjelp.
 

For veiledning kan dere her se info på en nettside:

https://gjoerdetselv.com/energisparing/varme/radiator/video-fiks-en-kald-radiator

 

Techem brosjyre-info

Side 1 av 9

© Granberg Borettslag * Graanbergstubben 54 * 1275 Oslo
Design: chati.dk